Welcome!

Te invito a que te des un garbeo por este territorio fronterizo, donde encontrarás algunas cosillas mías, las de otros y tal vez algunas tuyas, si quieres. Además, también iré colgando algunas de las cosas que despierten mi curiosidad, confirmen o desafíen mi pensamiento y mis creencias, o me generen algún cosquilleoCuando te apetezca acompañarme, ten a mano los auriculares, sobretodo si quieres escuchar bien los mélanges (sorry, pero en ese tema no he aprendido nada nuevo). Y si no visualizas bien la página, cambia la resolución de tu pantalla a 1280 x 1024. Hala pues!, sírvete un drink, unas almendritas o prende un cigarrillo, y pincha el gadget, que esto despega ya...

Aquí el Mix: Una altra galaxia (Pastora)© + Apolo XI.
Aquí el video y la letra en castellano
"Lo que uno ya es incapaz de contar con el cuerpo y el espíritu termina contándolo con la música" S.Marai

11 diciembre 2012

Anna M: 'Juanjo Méndez, paralímpic, quin exemple!'

L'amiga Anna, professora d'Educació Física, ens regala aquesta carta que li van publicar a La Vanguardia

En Juanjo té 42 anys, és decidit, engrescador i modest . És un ciclista català de primera línia, campió d’Espanya , d’Europa, del món i medallista olímpic a Beijing 08.Fa poc, va donar una conferència a alumnes  sobre l’esport adaptat, a l’Institut Angeleta Ferrer de S. Cugat del Vallès. En Juanjo va patir un accident de moto, i va perdre el braç i la cama esquerres. Era ciclista  abans de l’accident,i desprès  va decidir tornar a  competir. Porta una pròtesis a la cama, però condueix la bicicleta amb una mà. Ens deia que pel matí quan es lleva, el primer que fa és pensar amb la seva dona, la seva filla i la bicicleta. Quan va en bici pel carrer, la gent l’atura i,fins i tot, pares de nens amb disminucions físiques i psíquiques li demanen on poden portar els seus fills a fer esport. Va fundar el club Gènesis, i totes les tardes al velòdrom d’Horta  és entrenador d’adults i professor de nens.




Ens vam  adonar que  de l’esport  adaptat per a disminuïts, se’n sap ben poc.  A l’esport per a tothom, als discapacitats no els hi és fàcil accedir-hi i  podria ser una il·lusió ,una distracció i, fins i tot una fita per omplir la seva vida. En Juanjo ens parlava somrient i optimista, però  amb certa impotència, quan ens va confessar que el seu col·lectiu,té poca divulgació mediàtica, poc recolzament  dels mitjans i d’algunes entitats. El seu testimoni va ser tota una lliçó de vida, vam aprendre molt,i ens  va fer posar els pèls de punta, més d’un cop. Els alumnes de quart d’ESO, després, reconeixien quin exemple de qualitat humana, de ganes de viure i de fermesa  els hi va transmetre en Juanjo;uns nois adolescents, amb una vida bastant fàcil,que avui  dia  els impacten  poques coses. Deien que aquests esportistes tenen un mèrit doble, i es mereixerien un reconeixement superior, o almenys igual que els esportistes  normals. Va captivar-nos  com ens parlava, i junt amb la seva mirada, encomanava l’autèntic goig de viure.